Alltid en massa på gång! Välkomna!

På gång i CirkusKvarnen:

ART & CIRCUS 2024

Dagcirkuskollo 2024

Äntligen! Årets DagCirkusKollo går av stapeln 24-27 juni i CirkusKvarnen såklart! Varje dag tränar vi från kl 10-14 medtag mellanmål, lunch, tålamod och gott humör. Ålder från 12 år. Inget krav på förkunskaper! Begränsat antal platser, först till kvarn!

Kostnad: I skrivande stund vet vi inte om vi får lovstöd från Uddevalla kommun eller inte, därför kan vi ännu inte säga vad kostnaden är. Klädsel: träningskläder som går lätt att röra sig i, gärna byxor/tights som går nedanför knät vilket skonar skinnet i knävecken i luftakrobatiken. 
Anmälan till [email protected]

Lov för alla
Uddevalla kommun

Hälsomässa

Varmt välkomna på premiären av hälsomässan 20 april kl 14!

Zonta International är en ledande global organisation av personer från olika yrkesgrupper som arbetar för att främja kvinnors rättigheter genom stödjande insatser och påverkansarbete) varit med och arbetat fram en hälsomässa på temat kvinnohälsa genom livet med massa trevliga inslag såsom föredrag, yoga, cirkusuppträdanden och workshops. Missa inte detta. Se bifogad bild för mer info. 

Cirkusskola i midsommartid

Cirkusskola – skapa en hel cirkusföreställning tillsammans!

Måndag 17 – torsdag 20 juni 2024
Cirkuskvarnen
På Cirkusskolan kan du träna häftiga cirkuskonster och skapa en hel cirkusföreställning tillsammans med ledarna från Cirkusexpressen! Viktigt därför att deltagaren är med på cirkusskolan alla fyra dagarna.

För barn från 8 år
Kostnad: 100 kr, betalas på plats med swish första träningsdagen. 

Anmälan öppnar 30 maj klockan 12.00 på uddevalla.se/barnkultur. Begränsat antal platser, först till kvarn, åretruntboende i Uddevalla kommun har förtur.
Klädsel: Träningskläder som går lätt att röra sig i med långa ärmar och långa ben för att undvika skavsår under luftakrobatiken. Vi tränar barfota eller i sockor.

Måndag-onsdag: 
Grupp 1 tränar klockan 10.00-11.30 
Grupp 2 tränar klockan 13.00-14.30
Torsdag:
Båda grupperna har gemensam avslutning på torsdagen. Då är nära och kära välkomna att komma och kolla! Start klockan 15.00. (Slut senast klockan 17.00).

Arrangör: Kultur och fritid  https://www.uddevalla.se/barnkultur

Uppstart av CirkusKvarnens alla cirkusgrupper!

För mer information, se verksamhet.

Vårföreställningar 23 och 24 mars kl 16!

Cirkus sägs vara ett säkert vårtecken! Nästa helg den 23 & 24 mars, kl 16 båda dagarna, är det dags för vårföreställningar i CirkusKvarnen! Vi tränar nu för fullt på alla nummer och ser så framemot detta! Varmt välkomna! Det blir cirkuskonster (av och med deltagare och ledare i våra grupper), livemusik och överraskningar. Missa inte detta! Gratis entre för alla medlemmar och för barn och unga under 18 år, 100 kr för alla övriga (swishas på plats i entren). Ingen förbokning. 

Cirkuscafet kommer att ha öppet under vårföreställningarna, laddat med kaffe och hembakt!

Hösten 2023 i CirkusKvarnen

Uppstart av CirkusKvarnens alla cirkusgrupper!

För mer information, se verksamhet.

Luciafesten 14/12 kl. 19

Varmt välkomna till Luciafesten i CirkusKvarnen den 14/12 kl 19. Luciafesten arrangeras av Uddevallanejdens biodlarförbund och Reinos vänner. gratis entre för alla medlemmar. Skönsjungande lucior, luftakrobatik, möjlighet att köpa lussebullar och honung utlovas! Varmt välkomna!

Julkonsert

Föreställning - Beyond ; b o r t o m

Föreställning - Beyond ; b o r t o m

Halloween

Föreställning - Red Hot Condition

Reinodagen 2023

Lördagen den 4/11 2023 kl. 16 firar vi den 12e Reinodagen och att det var två år sedan CirkusKvarnen invigdes! 2023 års reinostipendium delas ut i samarbete med Uddevallahem. Varmt välkomna!

Gratis entré för alla medlemmar och för barn och unga under 18 år. Alla övriga 100 kr.

Elsiedagen 2023

Foto: Jennie Axelsson

Elsiedagen söndagen den 12 november. Självklart skall allas vår Elsie också ha en egen dag! Vi hyllar även henne med en fantastisk föreställning fylld av överraskningar! Även här blir det stipendieutdelning och vi har glädjen att få se barn och unga från våra cirkusgrupper i CirkusKvarnen. Missa inte detta! Massor av luftakrobatik utlovas! Entré: 100 kr för icke medlemmar, gratis för alla medlemmar och barn och unga upp till 18 år.

Sommaren 2023 i CirkusKvarnen

Cirkusskola på sommarlovet

Tisdag 13 – fredag 16 juni 2023
CirkusKvarnen

På Cirkusskolan kan du skapa häftiga cirkuskonster och en hel cirkusföreställning tillsammans med ledarna från Cirkusexpressen! Viktigt därför att deltagarna är med på cirkusskolan alla fyra dagarna.

För barn från 8 år.

Kostnad 50 kr, betalas på plats första träningsdagen.

Anmälan har ännu inte öppnat. Anmälan kommer att öppna i månadsskiftet april-maj. uddevalla.se/barnkultur
Begränsat antal platser, först till kvarn, boende i Uddevalla kommun har förtur.

Tisdag-torsdag:
Grupp 1 tränar klockan 10.00-11.30
Grupp 2 tränar klockan 13.00-14.30

Fredag:
Båda grupperna har gemensam avslutning på fredagen. Då är nära och kära välkomna att komma och kolla! Start klockan 15.00! (Slut senast klockan 17.00).

Cirkusskolan är i CirkusKvarnen i Grohed, med adress Buddeberg 113, 451 91 Uddevalla. CirkusKvarnen finns på google maps. Åker du buss heter busshållplatsen Groheds korsväg. 

DagCirkusKollo

19-22 juni 2023
Ålder: från 12 år. Tid: 10-14 medtag mellanmål och lunch.
Kostnad: I skrivande stund vet vi inte om vi får lovstöd från Uddevalla kommun eller inte, därför kan vi ännu inte säga vad kostnaden är. Begränsat antal platser! Först till kvarn! Klädsel: träningskläder som går lätt att röra sig i, gärna byxor/tights som går nedanför knät vilket skonar skinnet i knävecken i luftakrobatiken. 
Anmälan till [email protected]

Lov för alla
Uddevalla kommun

Midsommardagen

Midsommardagen i CikrusKvarnen 2023 inställd på grund av semestrar.

Lördagen den 24 juni 2023

ÖPPET HUS i CirkusKvarnen på Midsommardagen för alla i alla åldrar. Start Kl 16 (slut kl 18).

Perfekt för dig som aldrig besökt CirkusKvarnen förut och bara längtar efter att få se och uppleva vad denna unika byggnad har att erbjuda. Eller för dig som vill visa CirkusKvarnen för nära och kära och alla midsommargästerna, ta med dem på en fin cirkusupplevelse på Midsommardagen! 

Klockan 16 ges en inspirerande cirkusföreställning med massor av rörelseglädje! Direkt därefter har alla i alla åldrar möjligheten att prova på cirkuskonster! Överraskningar! Varmt välkomna! 
Ingen anmälan, bara att dyka upp! Gratis för alla barn och unga under 18 år och medlemmar och alla som tränar i CirkusKvarnens cirkusgrupper. Övriga: 100 kr.

Art&Circus 2023

Våga Måla 2023

Kontraslöjd 20/5 kl 16:00

Kontraslöjd

Föreställningen Kontraslöjd är ett levande allkonstverk där cirkus, slöjd och musik väcker förundran och nyfikenhet över möjligheterna med trä och träd. Vi plockar fram slöjdens ljud i kombination med musiken och kroppens kreativa arbete tillsammans med trädens och träets egenskaper. I Kontraslöjd förmedlas känslan av skogen och materialet trä på ett sagolikt och poetiskt vis. Föreställningen är en familjeföreställning- och skolföreställning som passar alla från 6 år.

Länk till trailer på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=x3ybArRnnK8

Info om projektet på VGRs hemsida: https://www.vgregion.se/f/kulturutveckling/kultur-och-konstarter/konstartsovergripande-projekt/kontraslojd/

Medverkande
Medverkande är cirkusartisten Jenny Soddu, slöjdaren Hedvig Flärdh och musikerna Veronica Lindåker och Erik Bengtsson. Med ljudbild av Alexander Eldefors och regisstöd av Camilla Rud. Produktionen har tagits fram med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor, Förvaltningen för kulturutveckling Västra götalandsregionen, SITE Sweden och Region Stockholm.

Jenny Soddu –  arbetar som cirkusartist och har utvecklat och spelat i många föreställningar för både barn, unga och vuxna. Främst tillsammans med Kompani Giraff och Mighty Performing Arts Collective (M.P.A.C.), med vilka hon också turnerat i stora delar av världen och inte minst i region Stockholm. Utöver detta täljer hon akrobatiska figurer och ägnar sig åt något hon kallar trädflow, ett akrobatiskt möte mellan kroppen och träden i skogen. Jenny spelar även dragspel vilket hon gärna integrerar i sitt arbete.

Hedvig Flärdh  – möbelsnickare, slöjdare och kulturprojektledare. Har tidigare arrangerat slöjdläger och varit curator för utställningen Ur Björk. Har stor vana att leda och driva kulturprojekt och har jobbat mycket riktat mot offentlig sektor, skola och kulturförvaltning för att låta barn och unga få möta slöjdens magiska värld. Jobbar mycket med att bygga miljöer och stämningar med utgångspunkt i slöjdens formspråk och traditioner.

Erik Bengtsson – är kontrabasist och improvisationsmusiker. Med avstamp i jazzen blandar han folkmusik från norden och Nordamerika med fritonala improvisationer och ljudlandskap. Kontrabasens akustiska möjligheter och begränsningar utforskas varsamt medans den minimalistiska musiken sakta får växa fram. Har på senare år fått upp ögonen för möbelsnickeri och slöjd och ser det utövandet som ett fantastiskt tillägg till sitt konstnärskap.

Veronica Lindåker – är folkmusiker och kompositör. Med klarinetten som huvudinstrument utforskar hon musikens gränser och möjligheter, allt mellan storslaget, minimalistiskt, allvar och trams. Även om hon rör sig fritt mellan genrerna så kommer alltid låtspelet och svänget ligga henne närmst om hjärtat.

Biljetter
Biljetter köpes på plats i CirkusKvarnen. Betalning i foajén med swish till Reinos vänner. Gratis för alla barn och unga under 18 år. För alla övriga: 100 kr för medlemmar i Reinos vänner och 200 kr för icke medlemmar. Vill du bli medlem i Reinos vänner gå gärna in på www.reinosvanner.se välj medlem, det kostar 200 kr/år och då får du våra nyhetsmail om vad som är på på gång i cirkuskvarnen samt rabatterat pris på entréavgiften på våra föreställningar. Varmt välkomna!

Vårföreställningar 1 & 2 april kl 11:00

Cirkus är ett säkert vårtecken! Cirkuskvarnens cirkusgrupper har tränat hela vintern och är nu laddade till tårna för att få visa sin cirkuskonst för publik! Välkomna lördagen den 1 april och söndagen den 2 april, kl 11 båda dagarna! Obs! Olika föreställningar och medverkande de olika dagarna, så kom gärna båda dagarna:)! Cirkuscaféet är öppet och fyllt med hembakt!

Gratis entré för alla medlemmar, barn och unga under 18 år och alla som tränar i någon av CirkusKvarnens alla grupper. 100 kr för alla övriga (swishas på plats, förköp ej möjligt).

World Circus Day 15 april

Hösten 2022 i CirkusKvarnen

Luciafesten i CirkusKvarnen 11/12 kl. 16:00

Foto: Lia Jacobi

Välkommen till luciafesten i CirkusKvarnen! En tillställning som definitivt lyser upp vintermörkret med ljus i den stora granen utanför CirkusKvarnen, LED-show, sång och inte minst ridande Lucia på elefant. Äntligen vaknar tygelefanten Hampinella ur sin dvala och gör sitt till för att förgylla detta luciafirande! 

Gratis för alla medlemmar i Reinos Vänner och barn och unga under 18 år. Alla övriga 100 kr.

Catch you later - rockringsakrobatik och dansföreställning 31/10 kl. 15:00

Foto: Christophe Marchal

Roligaste rockringsfesten någonsin! Från 5 år och uppåt. Föreställningen presenteras i samarbete med Uddevalla Riksteaterförening, Riksteatern väst och Uddevalla kommun.

Hula Hoop. Catch and throw. Got the flow. Let’s go.

I Catch You Later får vi uppleva den glittrande vänskapen mellan Mary och Anne som tillsammans skapar rockringsmagi på scen. Föreställningen är fylld med nytänkande rockringsakrobatik, dans och förstås – massa lek. Allt tonsatt till deras egna rapplåtar och medryckande rytmer som gör det omöjligt för publiken att sitta still.

Under föreställningen visar de två kompisarna prov på imponerande teknik. De kastar och fångar handståendes, rockar med sina hippa hårknutar och rör sig synkroniserat i takt till musiken. Catch You Later är med sin färgstarka fantasi och dynamiska energi en hyllning till glädjen och gemenskapen. Den roligaste rockringsfesten någonsin, helt enkelt. Så sitt inte hemma och rulla tummarna, häng på och rulla höfterna iställe!

Medverkande

Det belgiska cirkuskompaniet HopScotch med Anne Julia Neuman och Mary Schroeder

Om biljetter

Spelas på CirkusKvarnen. Gratis entré. Biljett krävs – boka här.

  • Datum31 oktober 2022
  • Tid15:00
  • Längd35 min
  • PlatsCirkusKvarnen, Uddevalla

Unik föreläsning med clownen Manne 3/11 kl. 17:00

Torsdagen den 3 november anländer den legendariske Clownen Manne till CirkusKvarnen. Detta är ett samarbete med förskolan Lustträdgården, spännande! Manne har jobbat i över 50 år med att sprida skratt och glädje och han var en god vän till Reino och Elsie. Äntligen kommer han hit och just Äntligen heter hans föreställning. Men innan han gör föreställningen bjuder han in alla som vill veta mer om hans sätt att jobba till en exklusiv föreläsning på kvällen torsdagen den 3 november kl 17.00 ( fika serveras från 16.30). Föreläsningen varar ca en timme och handlar bl a om att all kreativitet utgår från leken. Entré: 100 kr för icke medlemmar, 50 kr för medlemmar. Swishas på plats i foajén i CirkusKvarnen. 

Föreställning med clownen Manne 4/11 kl.18:00

”Clownen Manne, äntligen här!” är mycket av det som kommit till under färden och som har blivit inkorporerat i en alldeles egen föreställning. Såpbubbelpoesi, en konstig cykel och bananskalsbasket finns med, men det är kommunikationen som är själva poängen. 

Clownen Manne arbetar i en urgammal, europeisk, muntlig, komisk, icke-litterär tradition. Med samma rötter som commedia dell’arte, påverkad av hundra år av cirkusclowneri bottnar den till sist i Mannes helt egna personlighet. Resultatet blir en vänlig och litet fumlig karaktär som vill så väl och som alltid till sist lyckas med publikens hjälp. Dialogen med barnen i publiken, upplevelsen av tillfällighet, här och nu, är själva kärnan. 

Barnet inuti den gamle clownen möter barnet i var och en i publiken och lust uppstår, ofta vänskap, ibland till och med kärlek. 

Reinodagen 2022 5/11 kl. 13:00

Lördagen den 5/11 2022 kl 13 firar vi den 11e Reinodagen och att det var ett år sedan CirkusKvarnen invigdes! 2022 års reinostipendium delas ut i samarbete med Uddevallahem. Varmt välkomna!

Gratis entre för alla medlemmar och för barn och unga under 18 år. Alla övriga 100 kr.

Elsiedagen 6/11 kl. 13:00

Foto: Jennie Axelsson
Foto: Jennie Axelsson

Nytt för i år: Elsiedagen söndagen den 6 november kl 13! Självklart skall allas vår Elsie också ha en egen dag!! Vi hyllar även henne med en fantastisk föreställning fylld av överraskningar! Även här blir det stipendieutdelning och vi har glädjen att få se barn och unga från våra cirkusgrupper i CirkusKvarnen. Missa inte detta! Entré: 100 kr för icke medlemmar, gratis för alla medlemmar och barn och unga upp till 18 år.

Cirkusskola på sommarlovet

- Fullbokat! -

Tisdag 14 – fredag 17 juni 2022
CirkusKvarnen

På Cirkusskolan kan du skapa häftiga cirkuskonster och en hel cirkusföreställning tillsammans med ledarna från Cirkusexpressen! Viktigt därför att deltagarna är med på cirkusskolan alla fyra dagarna.

För barn från 8 år.

Kostnad 50 kr, betalas på plats första träninsgdagen.

Anmälan öppnar 6 juni klockan 10.00 på uddevalla.se/barnkultur
Begränsat antal platser, först till lvarn, boende i Uddevalla kommun har förtur.

Tisdag-torsdag:
Grupp 1 tränar klockan 10.00-11.30
Grupp 2 tränar klockan 13.00-14.30

Fredag:
Båda grupperna har gemensam avslutning på fredagen. Då är nära och kära välkomna att komma och kolla! Start klockan 15.00! (Slut senast klockan 17.00).

Cirkusskola är i CirkusKvarnen i Grohed, med adress Buddeberg 113, 451 91 Uddevalla.
Åker du buss heter busshållplatsen Groheds korsväg.

DagCirkusKollo

- Fullbokat! -

20-23 juni
Ålder: från 12 år. Tid: 10-14 medtag mellanmål och lunch.
Kostnad: Lovstöd från Uddevalla kommun gör att DCK är gratis för deltagarna. Begränsat antal platser! Först till kvarn! Klädsel: träningskläder som går lätt att röra sig i, gärna byxor/tights som går nedanför knät vilket skonar skinnet i knävecken i luftakrobatiken. 
Anmälan till [email protected]

Lov för alla
Uddevalla kommun

Midsommardagen

25 juni 2022

NYTT för i år: Midsommardagen i CirkusKvarnen, för alla i alla åldrar. Kl 16 (slut kl 18)

Se en inspirerande cirkusföreställning med massor av rörelseglädje! Direkt därefter har alla i alla åldrar möjligheten att prova på cirkuskonster! Överraskningar! Varmt välkomna! 
Ingen anmälan, bara att dyka upp! Gratis för alla barn och unga under 18 år och medlemmar. Övriga:100 kr 

I juli kommer det anordnas både vågamålakurser och måleri&cirkus i kombination i cirkuskvarnen, mer info om detta kommer i separat utskick! 

Juli

Klicka på affischerna nedan för att zooma in och läsa texten.

Augusti

Klicka på affischen nedan för att zooma in och läsa texten.